Apartmaji Sitges

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

58

Apartmaji Sitges

urejeno po:
Popularnost
Cena
Ocena
Razdalja od centra
Velikost
Sobe

Najnovejši komentarji

Naši apartmaji Sitges, Španija imajo oceno 4 na 5 na osnovi 29 Rezervirajte apartma od US$23 / noč.

Apartmaji v Sitgesu – Ugodne Nastanitve

Sitges leži 35 km od Barcelone in na ogled ponuja nebeške plaže, ki se nahajajo le nekaj kilometrov stran od Gaudijevega mesta. Sitges je bila nekoc privlacna ribiška vasica, ki se je pocasi spremenila v popularno letovišce v Kataloniji. Sitges se ponaša s širokim razponom obale, živahno kulturo ob plaži in hitro rastoco modernisticno sceno, ki se razvija v ozadju del Picassa. Dandanes je to zabavišcno mesto, znano po svoji gejevski sceni in velikih zabavah na plaži, ki se odvijajo cez poletje. Sitges je povezan z Ibizo, ponuja številne klube in živahno bar sceno, poleg tega pa je v mestu tudi nekaj tradicionalnega španskega življenja. Tradicionalnost je razvidna iz pristnih tapas barov in lokalnih festivalov. Prepustite se zabavi v enem izmed naših apartmajev v Sitgesu, ki ponujajo idealno izhodišce za raziskovanje kulture in živahnega nocnega življenja v mestu.

Najboljši 3 Muzeji v Sitgesu

Ceprav je Sitges znan kot mesto zabave, se ponaša tudi z mešanico umetnosti in kulture, saj se po celotnem mestu nahajajo razlicni muzeji in galerije. Iz enega izmed naših apartmajev v Sitgesu, lahko vstopite v to sceno in razišcete nekatere izmed najbolj priljubljenih muzejev v mestu.

Turbulentna in Fascinantna Zgodovina Sitgesa

Sitges je imel pomembno vlogo v španski zgodovini. Že od obdobja Rimljanov, vec kot 2000 let nazaj, je znano kot mesto zabave in tako ostaja tudi danes. V mestu boste veckrat videli besedo ”Subur” kar se nanaša na ime zabavišcnega mesta, ki je bilo tu pred Sitgesom.

Leta 1838 so mesto napadli Carlinesi, to je bil za Katalonijo crn dan, saj je takrat ugasnilo veliko življenj domacinov. Ulica 1 de Maig stoji kot opomnik na ta mracen cas in se poklanja spominu na dan, ko je mnogo prebivalcev Sitgesa izgubilo svoja življenja. Med vladanjem Franca, je bila ulica preimenovana v 2 de Mayo in Castellano, vendar so jo kmalu po tem preimenovali nazaj na njeno originalno ime.

Star del Sitgesa je eno izmed najbolj popularnih okrožij za turiste, saj se ponaša s starinsko arhitekturo in neoklasicisticnimi fasadami. Vijugaste ulice so polne malih restavracij, lokalnih barov in trgovinic z drobnarijami, mnoge hiše pa so obarvane z modrimi crtami. To izvira iz preteklosti, ko je imelo mesto status ribiške vasice in oznacuje dom ribicev. Modre crte so delovale kot opozorilni znaki za mimoidoce, skrbele so za to, da so bili v okolici teh hiš ljudje mirni, saj so v njih cez dan spali ribici. Še vedno lahko srecamo nekaj ribicev, ki pravijo, da je Sitges njihov dom, vendar jih je danes veliko manj kot v preteklosti.

Apartmaji v Sitgesu – Pocitniška stanovanja v Sitgesu

Pocitniška stanovanja v Sitgesu

Tako kot zanimivo obalno mesto tudi pocitniška stanovanja v Sitgesu privabljajo obiskovalce, ki želijo sonca, morja in peska. Zavite ulice v mestnem jedru ponujajo številne penzione in zasebne garni hotele, ki so le streljaj oddaljeni od obale, medtem ko je obalni pas poravnan z zanimivimi hostli in buticnimi hoteli, ki kar prekipevajo od zabavnih vibracij in sprošcenega vzdušja. Poleg teh se v mestu nahaja tudi velika zbirka raznolikih apartmajev, le trenutek stran od morja in centra Sitgesa tako, da so obiskovalci vedno v središcu dogajanja.

Nakupovanje in španska kultura – Najboljše Ulice v Sitgesu

Sitges je zaradi svoje bogate zgodovine in živahne sedanje kulture dom številnim fascinantnim ulicam, ki so odlicno izhodišce za vse obiskovalce mesta.

Calle Parellades se zacne na trgu Placa D’Espanya in je znamenita turisticna atrakcija. Sprehodite se skozi ulico in si oglejte številne prodajalne spominkov, lokalne bare in kavarne. Na voljo so številni prostori za sedenje, uživanje v pijaci in opazovanje mimoidocih. To je uvod v živahno nocno okrožje, kjer kavarne in trgovinice zamenjajo klubi in živahni bari.

Calle Jesus je prav tako popularna za turiste, za to se lahko zahvalimo ljubkim kavarnam in barom. Obdaja jo trg, ki se ponaša z mešanico velicastnega dizajna in živahnega mestnega življenja.

Calle Sant Francesc je ulica, ki ponuja nebesa za ljubitelje nakupovanja. Ob tej ulici si lahko ogledate razlicne trgovine z oblacili in si privošcite postanek v eni izmed mnogih kavarn in pekarn.

Calle Major je ena izmed najbolj slikovitih ulic v mestu, gosti prijetne restavracije, ki servirajo svežo morsko hrano in lokalne jedi. Obrnjena je proti staremu, zgodovinskemu delu mesta, zakljuci pa se na Placa de la Ajuntament, enem izmed najbolj pomembnih trgov v celotnem mestu. Veliko ozkih ulic se zliva v Calle Major, zato si vzemite dovolj casa za raziskovanje tradicionalnih prizorov.

Naši apartmaji v Sitgesu se nahajajo po celotnem mestu, v neposredni bližini teh glavnih ulic, kar pomeni, da lahko iz neposredne bližine doživljate življenje domacinov.

Stanovanje v Sitgesu – Kako priti do mesta

Najvec obiskovalcev v Sitges prispe iz Barcelone in sicer z glavnega letališca El Prat. Od tam se lahko z letališkim vlakom peljete do središca mesta, postaje Passeig de Gracia ali glavne železniške postaje Barcelona Sants. Od letališca do Sitgesa vozi tudi avtobus, ki med poletnimi meseci ponuja neposredni dostop do mesta. Ce želite, se lahko z avtobusom odpravite tudi na Plaza Catalunya in v center Barcelone.

Ce boste prispeli na letališce Girona, je pot nekoliko bolj zapletena. Z vlakom se boste morali odpraviti do središca Barcelone, od tam pa z vlakom ali avtobusom naprej do mesta Sitges.

Nekateri obiskovalci se odlocijo za let do notranjega letališca Tarragona, od tam se lahko z neposredno železniško povezavo odpravite do mesta Sitges.

Ko boste enkrat v Sitgesu, najbrž ne boste potrebovali javnega prevoza. Mesto je relativno majhno, vse glavne atrakcije so nedalec od drugih.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati