Apartmaji Palma

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

166

Apartmaji Palma

urejeno po:
Popularnost
Cena
Ocena
Razdalja od centra
Velikost
Sobe

Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

Zanimivosti  

Playa de Palma 29 Apartmaji
Cala Major 5 Apartmaji
Cala Comptessa 1 Apartma

Najnovejši komentarji

Naši apartmaji Palma, Španija imajo oceno 3.9 na 5 na osnovi 11 Rezervirajte apartma od US$96 / noč.

Apartmaji v Palmi de Mallorca – Ugodni najemi

Palma (uradno Palma de Mallorca), glavno mesto Majorke, je mediteranski biser s cudovitimi koticki in božanskim vremenom. Na eni strani je mesto obkroženo s spokojnim modrim morjem, na drugi strani pa z mogocnimi gorami, kar ustvarja prav poseben car in ponuja velicastne poglede. V mestu boste našli številne prelepe arhitekturne primerke, ki se odlicno podajo k neskoncno modremu nebu. Nad mestom se razprostira velicasten varuh. Tukaj boste našli prepletene ulice, ki si utirajo pot do prijetnih kavarnic, majhnih trgovinic in lokalnih restavracij ter tudi številnih muzejev in galerij, ki prikazujejo dela obetajocih otoških umetnikov. Ko koncate z raziskovanjem se sprostite ob pivu in morski hrani, tradicionalnem dolgem kosilu domacinov. Izberite si prostor z razgledom na morje in plaže ter uživajte v ležernem vzdušju Palme de Mallorca. Naši apartmaji so razporejeni po celotnem mestu in ustrezajo tako kulturnim navdušencem kot ljubiteljem poležavanja na plaži.

Mešanica Zgodovine in Narave – Znamenitosti Palme de Mallorca

Najlepše Plaže Palme de Mallorca

Palma de Mallorca je popularno središce obiskovalcev, ki so željni sonca in pešcenih plaž. Je idilicna lokacija ob Mediteranskem morju, saj ponuja prijetno klimo skozi celo leto. Tukaj se nahajajo številne plaže, ki ponujajo odlicne možnosti za sprostitev in relaksacijo.

Na zahodu Palme de Mallorca se nahaja plaža Cala Major, široka pešcena plaža, ki je izjemno priljubljena med domacini in turisti v poletnih mesecih. Ponuja nemotene razglede na morje in številni bari, muzeji in restavracije, ki se nahajajo ob njej, vas bodo zaposlili za cel dan. Na vzhodu mesta je Playa de Palma, ki se razprostira na obmocju skoraj 5 km. To je najbolj znana plaža Palme in tudi najbolj zasedena plaža v poletnih mesecih. Ce želite biti v središcu dogajanja si priskrbite mizo v enem od barov ali restavracij na plaži ter tukaj preživite popoldan.

Plaže so zagotovo najbolj priljubljena aktivnost turistov v Palmi in naša zbirka apartmajev ob plažah Palme de Mallorca vam ponuja odlicne priložnosti za preživljanje pocitnic v družbi sonca, peska in morja.

Apartmaji v Palmi de Mallorca – Pocitniška stanovanja na Majorki

Pocitniška stanovanja na Majorki

V skladu s slovesom popularne pocitniške destinacije, zbirka pocitniških stanovanj na Majorki ponuja številne namestitve na plaži, med njimi tudi samostojne studie s pogledom na morje in luksuzne hotele, ki se nahajajo neposredno na pešcenih plažah. V mestnem središcu, med vijugastimi potkami, se nahajajo hostli in zasebni penzioni, ki so odraz tradicionalnega sloga, poleg glavnih znamenitosti pa so nastali številni najemniški apartmaji. Pocitniška stanovanja na Majorki so ugodna in le streljaj oddaljena od plaže in glavnih znamenitosti.

Anticna Zgodovina Palme de Mallorca

Poleg plaž se lahko Palma de Mallorca pohvali tudi z izredno bogato zgodovino. Naseljena je bila že leta 500 pr.n.št. ko so jo odkrile civilizacije, ki so ostale tukaj do vzpona Rimljanov leta 123 pr.n.št. Zgodovinsko dogajanje je poželo zanimanje šele po letu 1950, ko so se sem zaceli zgrinjati turisti, ki so želeli izkusiti starodavno življenje in obiskati ostanke anticnih civilizacij.

V casu svojega obstanka je bila Majorka veckrat oblegana. Najbolj znana invazija se je zgodila leta 1300, pod vodstvom kralja Jamesa I Aragona. Ta je napadel mesto z veliko vojsko, s 1.500 konji in 15.000 možmi – vojsko, o kateri manjši otoki niso niti sanjali. Danes je La Seu, oziroma Katedrala Palma, najbolj pomembna znamenitost mesta. Gradnja se je pricela leta 1229, nad ruševinami stare mošeje. Koncana je bila šele leta 1601.

Javni prevoz Palme de Mallorca

Pot do izbranega apartmaja v Palmi de Mallorca je preprosta, zahvaljujoc številnim vrstam javnega prevoza. Ob mestu se nahaja letališce Palma de Mallorca Airport, ki upravlja z javnim prevozom in ponuja številne možnosti za pot od enega do drugega kraja. Mestni avtobus (City Bus) je najboljša izbira za potovanja po mestu in številne linije povezujejo letališce in središce mesta. Prav tako so avtobusi tudi odlicna izbira za potovanja med posameznimi znamenitostmi v mestu in za raziskovanje mesta.

Seveda pa se lahko odlocite tudi za najem taksija, ki ga boste našli pred letališkim terminalom. Vožnje so navadno kratke in hitre, odvisno do prometa, cene pa dokaj ugodne.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati