Apartmaji Girona

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

8

Apartmaji Girona

urejeno po:
Popularnost
Cena
Ocena
Razdalja od centra
Velikost
Sobe

Apartmaji v Gironi – Ugodni Buticni Najemi

Girona se nahaja v srcu Katalonije in je tipicna zgodovinska vasica. Anticne hišice, konicasti zvoniki in povešene ulice vas bodo v trenutku popeljale nazaj v preteklost. Obkrožena je z utrjenimi zidovi in je dom najbolj ohranjene Židovske cetrti v Kataloniji, poseben car pa ji dodaja reka Rio Onyar, ki tece med raznobarvnimi hišicami. Kljub temu, da je Girona dom številnih muzejev in nenavadnih malih umetniških trgovinic, pa slovi še po necem drugem: po zares odlicni hrani. Na vsakem ovinku boste našli prijetno avtenticno restavracijo, v kateri boste lahko poskusili izbrane španske jedi. Tlakovane ulice kar vabijo, da jim sledite do restavracije s tapasi ter se sprostite ob kozarcu vina. Pustite se zapeljati zgodovinskemu šarmu in lokalnim okusom v Gironi, medtem ko bivate v enem od naših apartmajev. Za vas smo izbrali odlicne buticne namestitve, ki se nahajajo v vseh predelih mesta, v bližini glavnih znamenitosti tako, da boste vedno v središcu dogajanja.

Muzeji in Srednjeveške Trdnjave – Znamenitosti Girone

Girona skriva zanimive zgodbe iz zares fascinantne zgodovine, ki se vam bodo razkrile med obiskovanjem glavnih znamenitosti. Zahvaljujoc odlicnim lokacijam naših apartmajev v Gironi boste vedno v bližini nove zanimivosti.

Alternativni Nacini za Raziskovanje Girone

Girona kar kipi od ponudbe kulturnih atrakcij in brez težav boste našli številne nacine, ki vam bodo omogocali, da zares spoznate utrip mesta. V ponudbi se nahaja tudi nekaj nekoliko bolj nenavadnih atrakcij v okolici mestnega središca.

Castelleri oziroma »cloveški stolpi« predstavljajo pomemben del katalonske kulture. Ta tradicija se prenaša skozi generacije in je obicajno prisotna na vecini festivalov in prireditev. Izurjeni odrasli in otroci se vedno znova trudijo, da bi zgradili cim vecji stolp in pri tem, z veseljem, v svoje vrste povabijo tudi turiste.

Ce vam višina ni najbolj po godu, se lahko odlocite za bolj zgodovinsko in manj aktivno obarvan izlet v podzemni svet mesta. Podzemna zavetišca so bila edina zaklonišca, ki so nudila zavetje pred letalskimi napadi. Morda se vam to ne zdi najboljši nacin za odkrivanje Girone, vendar pa ponujajo zares zanimiv vpogled v življenje med Špansko državljansko vojno.

Gaudi je brez dvoma najbolj slaven arhitekt Katalonije, vendar pa so v mestu ustvarjali tudi drugi, prav tako nadarjeni arhitekti. Raphael Maso je odgovoren za marsikateri arhitekturni presežek 20. stoletja v Kataloniji. Danes je njegov dom v Kataloniji preurejen v muzej, v katerem je na ogled tudi originalno pohištvo, ki ga je odlicni arhitekt zasnoval kar sam. Ponuja pa tudi nekoliko drugacno perspektivno na reko Onyar.

Ljubitelji hrane boste v Gironi uživali. Trenutno je mesto osvojil sladoled in ocitno je, da številne sladoledarne kar tekmujejo v ponudbi najboljših okusov. Naziv najboljše sladoledarne pripada Rocambolesc in njenemu lastniku Jordi Rocaju. Tukaj boste našli veliko zbirko fantasticnih okusov, ki vam jih bodo postregli v simpaticni servirni posodici, tako da boste lahko hkrati uživali v sladoledu in v odkrivanju mesta.

Tudi ce vaš izbrani okus se seže dlje od kozarca piva ste lahko brez skrbi! Girona se lahko pohvali s številnimi lokalnimi pivnicami. Ne smete izpusti obiska Moske, ene izmed najbolj popularnih pivovarn v kateri vam bodo z veseljem povedali vse o izdelavi piva in vam predstavili njihove najboljše okuse.

Apartmaji v Gironi – Pocitniška stanovanja v Gironi

Pocitniška stanovanja v Gironi

Pocitniška stanovanja v Gironi odražajo srednjeveško, zgodovinsko vzdušje mesta, saj se nahajajo ob rustikalnih, tradicionalnih zavitih ulicah židovske cetrti in tudi v bolj modernih predelih mesta. Od prestižnih hotelov, ki nakazujejo na vedno vecjo popularnost sodobne scene Girone in živahnih hostlov s pogledi na mesto, do pocitniških apartmajev, ki mejijo na simpaticne trgovinice s spominki in slikovito reko – mesto ima pravo ponudbo za vsak okus. Pocitniška stanovanja tukaj so tudi ugodna ter vam omogocajo, da spoznavate mesto v stilu.

Pot do Girone – Javni Prevoz v Mestu in njegovi Okolici

Dostop do Girone je zares preprost, saj je mesto povezano s številnimi kraji Katalonije. Tukaj boste našli kar dve letališci, ki se nahajata dokaj blizu mestnega središca. Vse kar morate storiti po pristanku letala je to, da poišcete avtobus ali vlak ter se pripeljete direktno v mestno središce. Seveda se lahko odlocite tudi za taksi, ki vas bo pripeljal vse do vrat izbranega apartmaja v Gironi.

Poleg dveh mestnih letališc, pa obiskovalci s pridom izkorišcajo tudi letališce v Barceloni. Ta je od Girone oddaljen dobro uro, a je, zahvaljujoc odlicnim transportnim možnostim, pot do Girone zelo hitra. Najboljša izbira je vkrcanje na lokalni vlak, ki iz centralne postaje Sants v mestnem središcu Barcelone vozi neposredno do središca Girone.

Ko boste prispeli do središca Girone pa najbrž ne boste vec potrebovali prevoznih sredstev. Naši apartmaji v Gironi so izbrani tako, da boste vedno v središcu dogajanja in se boste lahko sprehodili do vseh glavnih znamenitosti. Labirint srednjeveških ulic mesta boste najhitreje spoznali s sprehajanjem, kar je tudi odlicen nacin za odkrivanje vseh najboljših sladolednih okusov, lokalnih kavarnic in umetniških trgovinic.

Ce želite raziskati cudovito okolico Girone, boste v mestu našli številne avtobusne linije, ki povezujejo središce mesta z okoliškimi turisticnimi tockami. Ti ponujajo velicastne razglede ter številne ugodne in unikatne ideje za raziskovanje Katalonije. Prav tako odlicna ideja so tudi številne železniške linije, ki povezujejo Girono z nekoliko bolj oddaljenimi mesti Katalonije ter tudi s popularnimi plažami in destinacijami ob Costa Bravi.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati