Apartmaji Firence

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

528

Apartmaji Firence

urejeno po:
Popularnost
Cena
Ocena
Razdalja od centra
Velikost
Sobe

Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

Najnovejši komentarji

Naši apartmaji Firence, Italija imajo oceno 4.1 na 5 na osnovi 1847 Rezervirajte apartma od US$66 / noč.

Apartmaji v Firencah – Ugodni pocitniški domovi

Firence imajo poseben romanticni šarm, ki vsako leto privabi na milijone obiskovalcev. Klasicna, renesancna arhitektura mesta in prelepi razgledi so dodaten bonus k kulturnemu oddihu v mestu. Firence so raj za umetnike, z bogato zbirko muzejev in z najvecjimi umetninami sveta. V mestu pa boste zelo zadovoljni tudi tisti, ki želite uživati v pristni italijanski kulinariki in odlicnem vinu. Ozke, carobne ulicice ponujajo intimno vzdušje v središcu velikega mesta. Poišcite idealni prostor za svoje bivanje ter rezervirajte enega izmed apartmajev, ki jih ponujamo na naši spletni strani. Izbirate lahko med apartmaji, ki se nahajajo v vseh predelih mesta – od skrivnih kotickov, odmaknjenih predelov, do širokih bulvarjev in bližnje okolice glavnih atrakcij.

Nepoznani muzeji Firenc

Firence so brez dvoma eno izmed glavnih umetniških središc v Evropi, morda celo sveta. Mesto je polno najrazlicnejših muzejev, v katerih so shranjene neverjetne umetnine in skulpture najbolj znanih svetovnih ustvarjalcev. Vendar pa lahko v Firencah najdete tudi manj znane muzeje, ki so vredni vašega obiska. Muzej Bargello, ki se nahaja v stari zaporniški stavbi, se lahko pohvali z veliko zbirko renesancnih skulptur, medtem ko sta Gucci muzej in muzej Salvatora Ferragama obvezna izbira vseh ljubiteljev mode.

Želite raziskovati posebnosti Firenc? Rezervirajte enega izmed cenovno dostopnejših apartmajev v središcu mesta, za ugoden in intimen oddih v središcu kulturnega dogajanja.

Klasicne katedrale in skulpture – Priporoceni ogledi v Firencah

Ce želite stanovati v središcu pristne italijanske kulture in živahnega dogajanja, vam ponujamo številne apartmaje med katerimi boste zagotovo našli pravega zase.

Apartmaji v Firencah - Pocitniška stanovanja v Firencah

Raziskovanje Firenc – Pot do mestnega središca

Ceprav imajo Firence svoje letališce, Vespucci Airport, pa je to precej majhno in namenjeno predvsem notranjim letom. Vecina obiskovalcev tako v Firence prispe preko Pise, s pristankom na letališcu Galileo Galilei, ki leži 80 minut od Firenc in ga lahko preprosto dosežete z direktnim vlakom. Druga možnost je pristanek v Bologni, v katero letijo predvsem cenejši ponudniki. Tudi iz tega letališca lahko Firence dosežete z vlakom. Precej pogosto se obiskovalci odlocajo tudi za pristanek v Rimu, ki je od Firenc oddaljen uro in pol vožnje z vlakom.

Potovanje po Firencah je najlažje s turistom prijaznim javnim transportom, s številni avtobusi in tramvaji, ki omogocajo potovanje do vseh znamenitosti. Poleg teh lahko izberete tudi zanesljiv in ucinkovit vlak, ki povezuje mesto z drugimi kraji v Italiji. Najboljša izbira za potovanje po mestu pa je hoja, saj je vecina glavnih znamenitosti tesno skupaj.

Pocitniška stanovanja v Firencah

atmosfera Firenc je zajela tudi pocitniška stanovanja v mestu, kar se odraža predvsem v znacilnem pridihu zgodovine, dedišcine in italijanskega šarma. Tradicionalni luksuzni hoteli so razporejeni ob ulicah ter ponujajo vpogled v življenje premožnejših Italijanov, medtem ko so majhni hostli in garni hoteli odlicno izhodišce za raziskovanje vsakodnevnega utripa Firenc. Poleg tega se v mestu nahaja tudi precej apartmajev, ki omogocajo preprost dostop do avtenticnih restavracij, svetovno znanih muzejev in raztresenih picerij.

Tržnice in umetniške trgovinice – Pristno vzdušje Firenc

Firence so kljub izredno velikemu številu turistov uspele obdržati svoj znacilen duh, s skritimi koticki, rezerviranimi za spoznavanje lokalnih navad. Odpravite se na številne zunanje trge in tržnice, kjer domacini prodajajo razlicne sveže produkte. Poizkusite domac sir, italijansko meso ali kupite steklenico lokalnega vina ter se odpravite v bližnji park. Nato se sprehodite od Palazzo Pitti do Santo Spiritoin in se naužijte kulturne atmosfere ter obišcite majhne umetniške trgovinice, ki jih boste našli med potjo. Ustavite se v prodajalnah s tekstilom ali lokalnih studiih. Morda boste imeli sreco in boste lahko opazovali ulicne umetnike med risanjem. Nato kupite trojni sendvic pri enem izmed ponudnikov ter uživajte v pristnem okusu Italije.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati