Apartmaji Casablanca

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

22 Najdeni apartmaji
urejeno po:
Cena
Razdalja od centra
Velikost
Popularnost
Ocena
Sobe

Najnovejši komentarji

Naši apartmaji Casablanca, Maroko imajo oceno 3.9 na 5 na osnovi 1 Rezervirajte apartma od US$34 / noč.

Apartmaji v Casablanci – Ugodni pocitniški apartmaji

Casablanca je kulturno in poslovno središce Maroka. Med drugimi mesti izstopa po moderni zasnovi in industrijski razvitosti, ki ustvarjata zanimivo mešanico nasprotij. Tukaj boste našli številne umetniške galerije, polne najnovejših del svetovnih umetnikov, lokalne trgovinice in restavracije, ki tekmujejo za svoj del dobicka. Casablanca je mesto blešcecih luci in upanja, z mocnim vplivom zahodnih tradicij. Živahno dogajanje v barih, na plažah in v trendovskih klubih dopolnjujejo številni obicaji tradicionalnega maroškega življenja. Ob hišah s sodobnimi fasadami in futuristicnih domovanjih se nahaja zbirka arhitekture latinskoameriškega-maroškega stila, Art Deco umetnin in cudovitih mošej. Pobrskajte po naši zbirki apartmajev v Casablanci ter poišcite idealno namestitev, iz katere se boste podali na raziskovanje mesta in njegovih številnih znamenitosti.

Pet najzanimivejših atrakcij Casablance

Naši apartmaji v Casablanci so razporejeni po celotnem mestu tako, da boste vedno obkroženi s futuristicnimi novostmi in tradicionalnimi obicaji.

Apartmaji v Casablanci – Pocitniška stanovanja v Casablanci

Kako preživeti Dan v Casablanci

Casablanca je eklekticna mešanica kulture in posla, ki se tako mocno prepletata, da je vcasih težko vedeti kje zaceti z raziskovanjem. Ce želite preživeti prijeten dan in raziskati tradicije mesta, ne smete izpustiti spodnjih atrakcij.

Dan zacnite na Osrednji tržnici, ki se nahaja v središcu mesta. Tukaj vas bo pricakal pravi labirint stojnic, ki so obložene z lokalnimi izdelki. Maroški poulicni prodajalci vam bodo tu ponudili vse, od sveže sezonske zelenjave in dišecih zacimb, do rabljenih oblacil in blešcecega nakita. Ce ste navdušen fotograf, je to odlicna priložnost za ulov idealnega foto trenutka, na katerem bo vidna pristna živahnost Maroka. Nadaljujte pot po ulicah, ki so polne znacilnih cajnic in stojnic z maroškimi dobrotami – te vam omogocajo, da svoje kosilo pojeste kar med raziskovanjem mesta.

Po vsem navdušenju med barantanjem in kupovanjem na lokalni tržnici je cas za obisk tradicionalnega hamama za sprostitev in razvajanje. Napotite se v Hammam Ziani, v eno od najstarejših in najbolj znamenitih kopeli v mestu. Tu vas bodo razvajali z razlicnimi masažnimi tehnikami in tradicionalnimi rituali umivanja, v katerih so izurjeni domacini.

Ko se zveceri se Casablanca preobrazi v vrtinec luci, barov in množice. To je odlicen cas za uživanje v mladostniški atmosferi mesta, za pridružitev domacinom na pijaci in iskanje primernega kraja za pozen prigrizek. Za unikatno izkušnjo rezervirajte mizo v Rick’s Café, ki slovi po znamenitem šanku, ki se je pojavil v filmu Casablanca. Vsako nedeljo je tukaj tudi vecer piano glasbe in jazz nastopov. Odlicna glasba ustvarja prijetno vzdušje za romanticno vecerjo ali sprostitev ob koktajlih.

Ce želite zares spoznati Casablanco in njeno lokalno atmosfero, pohitite z rezervacijo enega od naših izbranih apartmajev.

Pirati in Portugalci – Fascinantna zgodovina Casablance

Casablanca je zgrajena na ostankih srednjeveškega mesta Anfa, ki sedaj predstavlja enega od živahnih mestnih okrožij. V 7. in 8. stoletju je bilo mesto pomembna berberska kneževina. Domacini so sprejeli islam, vendar pa so mu dodali nekaj svojih pravil in ga prilagodili svojim potrebam.

Kasneje, v 13. stoletju, po arabskem uporu in sveti vojni, je v mestu zavladala dinastija Merinidov. Ta se ni obdržala dolgo in mesto se je osamosvojilo. V 15. stoletju je mesto zaslovelo po svojih piratskih norcijah, zaradi cesar ga je okupirala portugalska ceta 10.000 vojakov. Tudi to ni bilo dovolj za zaustavitev piratstva, ki je kmalu ponovno zaživelo, dokler ga niso Portugalci popolnoma zatrli.

V 16. stoletju je mesto doživelo preporod. Zacela se je obsežna gradnja, mesto pa so Portugalci poimenovali Casa Branca. Že kmalu po vzponu so bližnja muslimanska plemena napadla portugalske voditelje, ki so mesto dokoncno zapustili po unicujocem potresu v 18. stoletju. V mestu se je ponovno zacela obsežna prenova, v sklopu katere so zgradili novo mošejo, hamam in utrdbo. Današnje ime Casablanca izhaja iz španskega prevoda starodavnega imena mesta iz 16. stoletja.

Pocitniška stanovanja v Casablanci

Casablanca je polna kulturnega šarma in živahne atmosfere, ki jo lahko najdete le v tem delu sveta. Pocitniška stanovanja v Casablanci so del tega neverjetnega vzdušja, saj se ponašajo z eklekticno mešanico prestižnih in tradicionalnih hotelov, ki so zbrani okoli slikovitih dvorišc in ponujajo razglede na velicastne scene mesta. Poleg tega so v mestu številni hostli, ki omogocajo preprost dostop do nocnega življenja ter ugodni apartmaji, ki ponujajo vpogled v tradicionalno življenje domacinov. Ne glede na izbrano nocitev boste lahko, v casu vašega potovanja, odkrili številne skrivnosti Casablance.

Prihod v Casablanco – Od Letališca do Mestnega Središca

Casablanško glavno mednarodno letališce Mohammed V International Airport se nahaja okoli 25 kilometrov od mestnega središca. Obiskovalci lahko izberete med številnimi možnostmi za pot od letališkega terminala do središca mesta. Pred terminalom boste našli avtobus, ki vas bo popeljal do mestnega središca in številnih drugih krajev na poti. Lahko si izberete tudi vlak, ki je hitrejši od avtobusa in je odlicna izbira v casu prometnih konic. Imate pa tudi možnost najema taksija, ki stoji pred terminalom, vendar pa se s taksistom dogovorite o ceni še preden se usedete v vozilo.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati