Apartmaji Budimpešta

#OnlyBeFrom več kot 20.000 destinacij

302

Apartmaji Budimpešta

urejeno po:
Popularnost
Cena
Ocena
Razdalja od centra
Velikost
Sobe

Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

Zanimivosti  

Najnovejši komentarji

Naši apartmaji Budimpešta, Madžarska imajo oceno 4.2 na 5 na osnovi 2355 Rezervirajte apartma od US$34 / noč.

Apartmaji v Budimpešti – Ugodni pocitniški domovi

Budimpešta je kombinacija moderne kulture in bogate, razgibane zgodovine. Locirana na obeh straneh mogocne Donave, sestavljena iz starih, pravljicnih gradov, fascinantnih cerkev in številnih ulic, ki so polne majhnih lokalov, raznolikih barov ter umetniških galerij. Zgradba Parlamenta se razprostira ob reki Donavi ter predstavlja primer odlicne pristaniške arhitekture. Verižni most služi kot slavnosten vhod v to pravljicno mesto. Pred kratkim je Budimpešta še pridobila na svoji popularnosti zaradi živahnega mestnega utripa in pojava trendovskih in modernih »Ruin« barov. Naužijte se kulture v eni izmed glavnih prestolnic vzhodne Evrope in še danes poišcite primerno bivališce zase. Imamo ponudbo za vsak žep in za vse vaše želje, ne glede na to ali išcete prijeten studio v centru mesta, ugodnejši apartma na obrobju ali buticno stanovanje v bližini metroja.

Stare cerkve in termalni raji – Glavne znamenitosti Budimpešte

Želite bivati v središcu dogajanja? Ponujamo vam odlicen izbor Budimpeških apartmajev, od katerih se boste lahko sprehodili do najvecjih znamenitosti.

Apartmaji v Budimpešti - Pocitniška stanovanja v Budimpešti

Pocitniška stanovanja v Budimpešti

Raznolikost dveh bregov Budimpešte odražajo tudi pocitniška stanovanja. Po eni strani boste v mestu našli zbirko zgodovinskih stavb, ki so preurejene v luksuzne hotele ter ponujajo vpogled v prestižni življenjski stil budimpeške preteklosti. Po drugi strani pa vas bo presenetila bolj igriva, umetniška ponudba pocitniških stanovanj, ki vkljucuje buticne hotele z unikatnim mladostniškim šarmom, majhne penzione s pridihom starodavnih tradicij in ugodne apartmaje, v katerih bodo lahko zares spoznali vse care Budimpešte.

Porast »Ruin barov«

V zadnjih letih je Budimpešto zajel nov trend, ki je ustvaril povsem novo kulturno atmosfero v mestu. Ruin bari so nova vrste zbirališc, kjer se zbirajo mladi umetniki. Sedmo okrožje Budimpešte je polno zapušcenih skladišc in apartmajskih naselji, ki se sedaj spreminjajo v nove prostore, polne posebnega šarma in dekoracije, ki je unikatna mešanica samosvojih stilov mladih umetnikov. Okrožje, ki je bilo nekoc polno Židov, se je danes spremenilo v popularno okrožje kamor zahajajo mladi iz celega mesta, da bi spili pivo, spoznali zanimive ljudi ali poslušali koncert lokalnih skupin.

Ruin bari so odlicna priložnost, da spoznate domacine in zacutite pristnost mesta. Izberite med apartmaji v tem delu mesta, ce si želite doživeti najbolj trendovsko in pristno okrožje Budimpešte.

Kako pripotovati v Budimpešto

Mednarodno letališce Budapest Ferenc Liszt leži 16 kilometrov od središca Budimpešte in ima odlicno transportno povezavo z mestom, preko metrojev, avtobusov, mestnih vlakov in organiziranih letaliških prevozov. Izbirate lahko tudi med številnimi taksiji, ki so parkirani pred vhodom v letališce.

Obiskovalci lahko v Budimpešto prispete tudi z mednarodnim vlakom, ki povezuje to prelepo prestolnico s številnimi mesti celotne Evrope. Vecinoma boste z vlakom prispeli na glavno železniško postajo Keleti. Budimpešta je dosegljiva tudi preko vode, saj je Donava polna ladijskih linij, ki Madžarsko povezujejo z drugimi pomembnimi mesti, kot sta Dunaj in Beograd.

Kolesa in avtobusi – Potovanje po Budimpešti

Premikanje od enega do drugega konca Budimpešte je zelo preprosto, zahvaljujoc mnogim avtobusnim in tramvaj linijam. V mestu je ogromno postaj, ki povezujejo vse glavne znamenitosti, tudi tiste, ki se nahajajo v širši okolici mesta. Poleg transporta, ki se nahaja nad zemljo, lahko izbirate še med podzemnim metrojem, ki s svojimi linijami povezuje mesto središce.

Najboljši nacin za transport znotraj mesta je kolo. V mestu boste našli številne lokacije, kjer si lahko sposodite kolo ter z njim raziskujete vse kar ima mesto za ponuditi.

Naročite se na naše posebne ponudbe
Znamenitosti, ki jih ne smete spregledati